EkoPlazaloop

Doe mee met het hele gezin

Leerlingen genieten van Ekoplaza-ontbijt

Alle leerlingen van basisscholen in de gemeente Uden kunnen jaarlijks deelnemen aan de Scholierenloop, het evenement dat in oktober wordt georganiseerd door De Keien Atletiek in samenwerking met Ekoplaza. Daarmee kunnen individuele bekers gewonnen worden, maar óók een prijs voor de gehele school. Basisschool De Springplank stond op zondag 2 oktober 2016 met relatief de meeste kinderen aan de start en won een ontbijt voor de gehele school, volledig verzorgd door sponsor Ekoplaza. Dinsdag 10 januari was het zover en werd de prijs uitgereikt aan de school.

Liefst 280 kinderen van Udense basisscholen gingen op 2 oktober de strijd met elkaar aan in stadion De Kuip van De Keien Atletiek. Waar de jongere kinderen 400 en 600 meter liepen, legden de zevende- en achtstegroepers 800 meter af. Voor alle kinderen was er een medaille, drinken en een stuk fruit en voor de top drie in elke categorie stond een mooie beker klaar.

De leerlingen van basisschool De Springplank boekten de beste resultaten en gingen met een grote beker naar huis. De school had relatief ook de meeste kinderen aan de start, waardoor er nog een prijs werd binnengesleept: een volledig ontbijt, verzorgd door sponsor Ekoplaza. Alle leerlingen, zo’n 290 kinderen, genoten dinsdag van een gezond ontbijtje en dus een gezonde start van de dag.

Wanneer de Scholierenloop in 2017 plaatsvindt in station De Kuip van De Keien Atletiek, is nog niet bekend. Vorig jaar is besloten het evenement los te trekken van de Ekoplazaloop. Wanneer dit Udense loopevenement plaatsvindt, is al wel bekend: zondag 17 september 2017.

Terug naar Nieuws

Wandelen

Lees meer

Hardlopen

Lees meer

Kidsrun

Lees meer

Business run

Lees meer