EkoPlazaloop

Doe mee met het hele gezin

Glas in ‘t Bakkie

Sinds 1978 scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nóg beter. Met Glas in ‘t Bakkie wordt dit onder de aandacht gebracht. Deze campagne staat voor het eerst met een stand op de EkoPlazaloop in Uden.

Het doel is om bezoekers van het Udense evenement te informeren om nog meer glazen verpakkingen naar de glasbak te brengen. Daarnaast worden ze ook geïnformeerd dat er nu ook potjes/flesjes met restjes en deksels in de glasbak mogen. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nu nog makkelijker. ’100% recyclebaar, 100% in de glasbak’

De bezoekers kunnen tijdens de EkoPlazaloop op de foto gaan voor een leuke herinnering en een mooie Glastas meekrijgen. Deze tas kan worden gebruikt om de lege glazen verpakkingen te bewaren en te vervoeren naar de glasbak, maar ook als boodschappentas. Ook maken de bezoekers van de stand kans op een mooie prijs, want de foto’s worden op de Facebookpagina van glas scheiden geplaatst en bij het taggen van de foto kan er kans worden gemaakt op een volle Glastas. Mis het dus niet!

Terug naar Nieuws

Wandelen

Lees meer

Hardlopen

Lees meer

Kidsrun

Lees meer

Business run

Lees meer