EkoPlazaloop

Doe mee met het hele gezin

De Keien Atletiek

De Keien Atletiek: passie, plezier en prestatie

De Keien Atletiek heeft zich in de voorbije decennia ontwikkeld tot een vereniging met een bekende én erkende naam in de nationale atletiek- en lokale en regionale sportwereld. Het positieve imago is een prima fundament om de club de komende jaren verder te laten groeien en bloeien in de regio Uden/Veghel/Landerd/Oss/Land van Cuijk. Van jong tot oud; er is voor ieder wat wils bij De Keien Atletiek. Passie, plezier en prestatie staan centraal!

De vereniging werd opgericht op 8 november 1960 en behoort met meer dan 600 leden tot één van de grootste sportverenigingen van Uden. De Keien Atletiek beschikt over een topaccommodatie waar atleten graag komen: Stadion De Kuip aan de Sportlaan in Uden.

Het grootste gedeelte van de leden bestaat uit hardlopers. De vereniging heeft een aantal wedstrijdgroepen waar atleten onder begeleiding van deskundige trainers toewerken naar competities in (inter)nationaal en regionaal verband.

Ook recreatieve lopers kunnen terecht bij De Keien Atletiek. Sinds 2004 wordt jaarlijks in maart en september Start to Run georganiseerd bij de Udense atletiekvereniging. Beginners leren met behulp van dit zes weken durende programma de kneepjes van het hardloopvak. Zij worden hierbij begeleid door professionele trainers en kunnen na zes weken instromen in één van de trainingsgroepen op de baan of in het bos.

Sinds enige jaren begeleiden trainers bij De Keien Atletiek ook G-atleten: mensen van 8 tot 50 jaar met een verstandelijke en/of visuele beperking. Alle facetten van atletiek komen in een training voor G-atleten naar voren.

Ook wandelaars zijn van harte welkom bij de vereniging. Belangstellenden kunnen kennismaken met de wandelafdeling van De Keien door middel van Start to Walk, een programma dat twee keer per jaar in dezelfde periode als Start to Run wordt gehouden.

Jaarlijks organiseert De Keien wedstrijden voor haar leden en andere sportievelingen. Zo is er de Keiencrosscompetitie, wordt sinds 2013 de BNO Instuif georganiseerd én is de EkoPlazaloop natuurlijk een vast evenement op de kalender.

Passie, plezier en prestatie zijn de termen waaraan alles wat bij de vereniging wordt ondernomen, kan worden opgehangen. Met hulp van vele vrijwilligers maken we De Keien Atletiek tot een ‘vertrouwd thuis’ voor iedereen die passief en/of actief wil genieten van de atletieksport. Kijk voor meer informatie op de website www.dekeienatletiek.nl of kom eens langs in stadion De Kuip. Graag tot ziens!

Wandelen

Lees meer

Hardlopen

Lees meer

Kidsrun

Lees meer

Business Run

Lees meer